سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر:  تلاش کنیم جایگاه دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سطح ملی و بین المللی حفظ شود

 | تاریخ ارسال: 1402/6/22 | 

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مراسم تکریم و معارفه مدیران بخش های مختلف دانشگاه، ضمن عرض تسلیت به مناسبت رحلت حضرت رسول اکرم (ص ) و امام حسن مجتبی (ع) اظهار کرد: کار اجرایی در ایران از جمله درمحیط‌های دانشگاهی با مشکلاتی متعددی همراه است که هر سال نسبت به گذشته دشوارتر می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکترعلیرضا رهایی در مراسم تکریم و معارفه مدیران فرهنگی و دانشجویی، اداری و پشتیبانی، بین الملل و تربیت بدنی که با حضور دکتر سید حسن قدسی پور رئیس سابق دانشگاه،  دکتر منصور کبگانیان،  روسای دانشکده ها و مدیران دانشگاه برگزارشد گفت: مقایسه سال‌های(۷۵ تا ۷۶ و ۸۴ تا ۹۳ که مسئولیت دانشگاه را برعهده داشتم ) نشان می‌دهد که محدودیت ها در سال‌های اخیر بیشتر شده و به تبع آن مشکلات و انجام کارها دشوارتر شده است. با این وجود، من معتقدم که دانشگاه خانه ماست و همه باید در جهت ارتقا و بهبود شرایط و رفع مشکلات تلاش کنیم. گام نخست در این مسیر، تحلیل دشواری‌ها و گام دوم حل آن‌هاست.

دکتررهایی تصریح کرد: برخی از افراد حاضر در این جلسه، در سال‌های اخیر در مسئولیت هایی که در بخش های اداری، دانشجویی، فرهنگی، بین المللی و تربیت بدنی بوده است، زحمات زیادی کشیده‌اند. زحمات و تلاش‌هایی که با خلوص نیت همراه بوده و قطعا موفقیت هایی را به ارمغان آورده است. از این زحمات این عزیزان تشکر کرده و امیدوارم امروز که برای سومین بار مسئولیت دانشگاه را به عهده گرفتم، بتوانیم با تلاش و جدیت در کنار همکاران عزیز شاهد پیشرفت های دانشگاه باشیم.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیرشتاکید کرد: درخواست من از افرادی که مسئولیتی دردانشگاه قبول کرده‌اند، این است که چشم‌هایشان باز باشد. چرا که تکالیف بسیار سنگین است و باید با وجود محدودیت‌ها، کار را پیش ببریم. اصل اول این است که باید با برنامه حرکت کنیم و دچار روزمرگی نشویم. 

وی با ذکر مثالی یادآور شد: برای مثال در بخش فرهنگی باید بررسی کنیم که در فضای فکری جدید و با وجود تهاجمات زیاد علیه بخش‌های مختلف نظام، چه باید کرد؟! برای پیشبرد این مسئله به کمک دانشجویان، اعضای هئیت علمی، کارکنان و مدیران فرهنگی دانشگاه نیاز داریم. یا در بخش بین‌الملل، به گونه‌ای برای موقیعت و جایگاه دانشگاه برنامه‌ریزی کنیم که درسطح جهان بدرخشد.

دکتر رهایی افزود: بخش اداری و مالی باید پشتیبان اصلی سایر بخش‌های دانشگاه باشد. اگر همه بخش‌ها همکاری کنند، می‌توانیم در راستای تحقق‌ برنامه‌ها با سرعت خوبی حرکت کنیم. همه همکاران باید توجه کنند که فرصتی برای آرام فکر کردن و عمل کردن نداریم، باید شتاب کنیم و موضوعات را به صورت علمی تحلیل کرده و با دقت تصمیم بگیریم. به عبارت دیگر؛ وقتی مشکلی پیش می‌آید باید سریع تصمیم گرفته و به سرعت اجرا کنیم. 

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: شرایط دانشگاه به گونه‌ای است که نمی‌توانیم مسائل ارکان اصلی دانشگاه یعنی دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی را با کندی پیش ببریم. باید بتوانیم ضمن تجزیه و تحلیل سریع موضوع، تصمیم گرفته و با نیت خیر حرکت کنیم. خدا هم پشتیبانی خواهد کرد.
وی تصریح کرد: هر سه رکن اصلی دانشگاه (دانشجویان، کارکنان واعضای هیئت علمی) با محدودیت‌هایی مواجه هستند و باید از عهده این مشکلات برآییم. برای مثال کارکنان عزیز ما با محدودیت مالی مواجه هستند. دانشجویان هم با فضای دشواری روبرو هستند. اعضای هیئت علمی هم مشکلات و محدودیت‌های خاص خودشان را دارند.

دکتررهایی گفت: نخستین وظیفه ما در این شرایط، برخورد صمیمانه و گشاده‌رو با افراد است. حل برخی مشکلات آسان نیست و به زمان نیاز دارد، اما می‌توانیم برخورد مناسبی با افراد داشته باشیم. برخورد تند برای محیط دانشگاه پسندیده نیست. بنابراین، اصل اول، برخورد توام با احترام است که همه ما باید این موضوع را رعایت کنیم.

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: دانشگاه اهدافی متعالی دارد. این اهداف ترسیم شده است. ما باید بدانیم که دانشگاه می‌خواهد به کجا برسد و در مسیر اهداف آن از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم تا جایگاه دانشگاه در سطح ملی و بین المللی حفظ شود. با وجود محدودیت های موجود، برای پیشبرد کارها و فعالیت ها باید بودجه و امکانات را بهینه مصرف کنیم. 

وی با بیان این که هیچ کدام ازاعضای دانشگاه نباید اهداف را فراموش کنند، اظهار کرد: در راستای تحقق اهداف، لازم است که نوعی صمیمت و همراهی برقرار شود. موفقیت نیازمند همدلی و انسجام اعضا است. اگر ظرفیت‌ها و توان‌ها جمع و انباشته شود، منجر به موفقیت‌های بزرگ می‌شود.

دکتررهایی در پایان درخواست کرد: اگر نقد و اشکالی در این مسیر متوجه بنده و مدیران است، از تذکر کوتاهی نکنید و بی‌توجهی‌ها را گوش زد کنید تا چراغ راهمان باشد.

 
رئیس سابق دانشگاه صنعتی امیرکبیر:
همه برای اسلام و انقلاب پای کار هستیم و باید باشیم 

دکتر سید حسن قدسی پور رئیس سابق دانشگاه در ادامه این نشست اظهار کرد: معیار و محک برای خلوص و در جهت رضای خدا بودن کار این است که چه آن کار را من انجام بدهم و چه کس دیگری، در هر صورت باید خوشنود باشیم.
رئیس سابق دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: همه باید برای پیشبرد اهداف دانشگاه کمک کنیم و اگر به منافع خودمان فکر کنیم با خلوص در تضاد است. کاری که بر اساس هوای نفس باشد، مطرود است و قربتا الی الله نیست. تبعیت از مدیر مافوق واجب است. بنابراین همه برای اسلام و انقلاب پای کار هستیم و باید باشیم. من با قدرت می‌گویم هر وقت نیازی باشد، ما هستیم و کمک خواهیم کرد.

 
قائم مقام دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر: 
نگاه اسلام به زمامداران و مسئولان جامعه بسیار سختگیرانه است 

حجت الاسلام روح الله رجبی قائم مقام دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: در این مراسم که به مناسبت تکریم و معارفه و مسئولیت گرفتن عزیزان تشکیل شده است، قصد دارم بخشی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مورد مسئولیت را بخوانم. رهبری می‌فرماید:« نگاه اسلام به زمامداران و مسئولان جامعه بسیار سختگیرانه است، چنان نیست که قبول مسئولیت امتیاز ویژه قلمداد شود و مردم از هر سو برای رسیدن به آن بشتابند، مسئولیت در اسلام امانت الهی است.» 
وی افزود: امیرالمومنین(ع) در نامه ۵ نهج‌البلاغه خطاب به اشعث بن قیس از کارگزاران حضرت در منطقه آذربایجان می‌فرمایند:« وَ إِنَّ عَمَلَکَ لَیْسَ لَکَ بِطُعْمَةٍ وَ لَکِنَّهُ فِی عُنُقِکَ أَمَانَةٌ؛ یعنی حکمرانی برای تو طعمه نیست بلکه امانتی بر عهده‌ات است.» مسئولیت و منصبی که در نظام اسلامی داری، سرمایه و کاسبی نیست. مسئولیت در نظام اسلامی باری بر دوش انسان است که باید آن را بخاطر هدف تحمل کند. انسانی که نگاه امانتدارانه به مسئولیت داشته باشد، ابتدا باید قدرت پذیرش امانت و عمل به تعهدات را در خود ببیند و سپس با سختی فراوان این مسئولیت را پیش ببرد.»  
حجت الاسلام رجبی خاطرنشان کرد: امام خمینی می‌فرماید «ﻋﯿﺪ رﻣﻀﺎن آﻣﺪ و ﻣﺎه رﻣﻀﺎن رﻓﺖ/ صد شکر که این آمد و صد حیف که آن رفت» این بیت بیانگر تودیع و معارفه عزیزانی است که در این جلسه حضور دارند. عزیزانی که همه در فضای ارزشی و انقلابی بوده و نسبت به منصب خود مسئولانه برخورد می‌کنند. 
قائم مقام دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: کرونا وقفه‌ای چند ساله در فعالیت‌های دانشگاهی ایجاد کرد و رویه معمول را بهم ریخت. دانشجویان در این سال‌ها همه مدت پای اینترنت بودند و ارتباط مناسبی با استاد و دانشگاه نداشتند. پس از کرونا، اغتشاشات پیش آمد. تورم افسارگسیخته و مدیریت مالی هم یکی دیگر از مشکلات مسئولان در دوره قبلی بود. 
وی تصریح کرد: مسئولان دوره جدید هم با مشکلاتی مواجه هستند. مانند این که از دانشگاه صنعتی امیرکبیر انتظار می‌رود به لحاظ علمی و بین‌المللی پیشرو باشد. همچنین ما در شرایطی هستیم که با تحولات فرهنگی، سیاسی و علمی روبرو هستیم و مسئولان انتظار می‌رود این شرایط را مدیریت کنند. این موارد مسئولیت‌های مهمی است که مدیران فعلی دانشگاه با آن مواجه هستند. 
حجت الاسلام رجبی تاکید کرد: نگاه به مسئولیت در نظام اسلامی، سختگیرانه است. به همین دلیل، کسی که در نظام جمهوری اسلامی با اندیشه و ارزش‌های انقلابی مسئولیت می‌پذیرد جز تحمل مشقت و سختی، چیزی عائدش نمی‌شود. مدت زمان این مسئولیت‌ها به سرعت می‌گذرد و آنچه باقی می‌ماند، خدمت خالصانه و مجاهدانه است. اگر در این مسئولیت‌ها، خالصانه خدمت کنیم، نتیجه کار باقیات‌الصالحات خواهد شد. در روایات آمده است که اﻻﻋﻤﺎل ﺑﺎﻟﻨﯿﺎت، اگر کسی کاری را با نیت خیر انجام دهد حتی اگر آن کار از بین برود، آثارش باقی می‌ماند . 
قائم مقام دفتر نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: البته برخی افراد سعی می‌کنند، دوقطبی ایجاد کنند. خدا در قرآن می‌فرماید؛ «مومنان واقعی أشداء علی‌ الکفار و رحماء بینهم هستند.» دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۹۰ شهید تقدیم نظام اسلامی کرده است. این دانشگاه به لحاظ انقلابی، یکی از باهویت‌ترین و نقش‌آفرین‌ترین دانشگاه‌های کشور است. به همین دلیل، تغییر مسئولیت‌ها آسیبی به نیت خیر مسئولین، اساتید، کارکنان انقلابی دانشگاه نخواهد زد. چرا که در این دانشگاه، فضای همدلانه‌ای برای اعتلای دانشگاه برقرار است. 
وی خاطرنشان کرد: هدف اصلی دانشگاه، اعتلای ارزش‌ها و پیشرفت دانشگاه است. امیدوارم بتوانیم با یکدلی در مقابل هر زمزمه‌ای که می‌خواهد در بین نیروهای متدین دانشگاه شکاف ایجاد کند، ایستادگی کنیم.

 
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر: 
رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند که دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مادر دانشگاه‌های صنعتی کشور است؛
به همین دلیل، مسئولیت سنگینی روی دوش ماست 

دکتر منصور کبگانیان عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند که دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مادر دانشگاه‌های صنعتی کشور است. به همین دلیل، مسئولیت سنگینی روی دوش ماست. البته این به معنای برترین ماندن دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیست. بالا ماندن تلاش می‌خواهد. چرا که در چند دهه گذشته، رقابت در دنیا به جای توپ، تانک و بمب اتم به سمت رقابت علمی رفته است. 
وی افزود: پرچم‌دار پیشرفت علمی کشور، مقام معظم رهبری است. چون ایشان می‌داند که جنگ امروز، جنگ علم است، العلم سلطان. 
وی افزود: افتخار پلی‌تکنیک همیشه این بوده است که دانشجویان آن بیشترین تعداد را در مراکز صنعتی کشور دارد. اگر برخی افراد از ایران رفته‌اند، دوباره برگشتند و خدمت کردند. تربیت کردن نیروهایی که چرخ علم و صنعت کشور را بچرخانند، جزو افتخارات پلی‌تکنیک بوده است. 
دکتر کبگانیان گفت:  ما در دوران رقابت جهانی هستیم. رئیس سابق و جدید دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکنون این خط قرمزها را از لحاظ علمی و آموزشی، داشته‌اند. من از دکتر رهایی تشکر می‌کنم که مسئولیت دانشگاه را مجدد پذیرفتند. شاهد هستم که ایشان در همین روزهایی که جزو خلوت‌ترین روزهای دانشگاه است،  درگیر جلسات کاری مختلف هستند.  
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: انشاالله دست به دست هم دهیم و دانشگاه صنعتی امیرکبیر را به عنوان مادر دانشگاه‌های صنعتی کشور حفظ کنیم. به همه دوستان، مخصوصا عزیزانی که جوان‌تر هستند، می‌گویم که قدر این امانتی را که روی دوش شماست بدانید. ان شالله با مدیریت دکتر رهایی  وضعیت دانشگاه روز به روز بهتر بشود.


عکس‌ها را در ادامه ملاحظه نمائید: